Duurzaam Toerisme

Over regionale samenwerking tijdens het Visit Arnhem Nijmegen congres

Op 19 mei treffen bestuurders, ondernemers en partners elkaar bij het Visit Arnhem Nijmegen congres.
Een dag die in het teken staat van een duurzame en toekomst bestendigde toeristische sector in onze regio.
De sector staat voor grote opgaven zoals herstel na de coronacrisis, het personeelstekort en de verduurzaming van de sector.

Het congres is in samenwerking met de Groene Metropoolregio georganiseerd. Regionale samenwerking is binnen de sector van levensbelang: een toerist ziet immers geen gemeentegrenzen. Om je als regio op de kaart te zetten, moet je de sterke punten bundelen en gezamenlijk verstevigen en uitdragen. Dit werd ook bevestigd door Herre Dijkema, directeur van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en Agnes Schaap, burgemeester van Renkum en bestuurlijk trekker van de Ontspannen Regio. Samen met Hans Hooft, eigenaar van Hotel de Wereld in Wageningen, vulden zij de plenaire sessie in. Deze plenaire sessie werd opgevolgd door workshops over toeristische verhaallijnen, het gebruik van data, human capital en toegankelijkheid.

Tijdens het congres wordt goed zichtbaar waar we als Groene Metropoolregio aan werken. Met de ontwikkeling van verhaallijnen, de aanleg van een wandelnetwerk en een onderzoek naar de vitaliteit van de sector dragen we bij aan deze duurzame en toekomstbestendige sector.  

#VisitArnhemNijmegenCongres

Foto VAN 2