Actueel

Cultuur Academy start met gratis programma voor alle cultuurprofessionals

  • Actueel
  • Cultuur Academy start met een gratis programma voor alle cultuurprofessionals
Datum: 09 maart 2023

Onder de noemer ‘Cultuur Academy on tour’ organiseert Cultuur Academy op 23 maart, 30 maart, 6 april, 13 april en 20 april gratis bijeenkomsten om in gesprek te gaan met cultuurprofessionals over hun scholingsbehoeften en hen kennis te laten maken met het bestaande programma van Cultuur Academy. Het is vanaf vandaag mogelijk om je aan te melden voor de bijeenkomsten.

Het onderzoeken van de scholingsbehoeften van cultuurprofessionals voert de Cultuur Academy uit in opdracht van de Groene Metropoolregio en valt onder de actielijn ‘Scholing personeel om zo culturele organisaties verder te professionaliseren’ uit het Transformatievoorstel Cultuurregio.

Tourdata in de regio

Vanaf maart 2023 toert Cultuur Academy door de GMR-gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar. Tijdens een reeks van 5 bijeenkomsten wordt het gesprek gevoerd met culturele professionals. Alle cultuurprofessionals uit de regio zijn welkom op de bijeenkomsten op:

Programma & aanmelden

Elke bijeenkomst bestaat uit rondetafelgesprekken, een subsidiespreekuur en een van de workshops.

Rondetafelgesprekken

Ga in gesprek met Cultuur Academy én collega cultuurprofessionals bij jou in de buurt. We praten over: hoe wil jij je (verder) ontwikkelen? Welke onderwerpen vind je belangrijk? Welke leervorm werkt voor jou? Welke opleidingsmogelijkheden heb je op dit moment en maak je daar gebruik van? Waarom wel of niet? Samen brengen we in kaart wat er al is, waar nog behoefte aan is én hoe we dat het beste zouden kunnen aanbieden. Zo heb jij direct invloed op het opleidingsaanbod voor cultuurprofessionals in onze regio.

Subsidiespreekuur

Tijdens het subsidiespreekuur kun je alle vragen over subsidiëring van jouw project stellen aan Esther Dikkers, directeur van Cultuur Academy. Esther heeft enorm veel ervaring met het aanvragen van subsidies en fondsen. Ze denkt met je mee over welke subsidie of welk fonds het beste bij jouw project past, én geeft tips voor het schrijven van een goede aanvraag.

Workshop - Hoe zorg je dat jouw doelgroep voor jou kiest?

Stel je begint een ijsjeswinkel, welke smaken ga je dan verkopen? En wil je dat jouw klanten kiezen voor een smaak, óf dat ze jou gaan vertrouwen om het juiste ijsje voor ze samen te stellen? In een uur ga je samen met Moeps Stellingwerf (senior marketeer bij Musis & Stadstheater Arnhem) op zoek naar wie jij bent (of je organisatie is), wie je doelgroep is en hoe jij hun vertrouwen wint. Na dit uur heb je een kort en bondig marketingplan waar je zelf op verder kan gaan bouwen.

Workshop - Verbreed je publiek

Je wilt als organisatie (of maker) een diverser publiek trekken, maar waar begin je? Welke realistische doelen kun je voor jezelf stellen én wat is de eerste stap die je morgen al kan zetten? Met Shayne McCreadie van Cultuurshifters ga je aan de slag met concrete, inspirerende voorbeelden. Na deze workshop weet je wat jij morgen kunt doen om te beginnen je publiek te verbreden.

Over Cultuur Academy

Cultuur Academy is er voor de cultuurprofessional in Arnhem, Nijmegen én de regio. Ze staan voor het collectief versterken van de sector: leren en ontwikkelen als vanzelfsprekend onderdeel van het werk. Cultuur Academy richt zich op de niet-artistieke kant van werken in de culturele sector, op de deelgebieden: zakelijk, organisatorisch, leiderschap en organisatieontwikkeling.

Foto: Elske Nissen


Gerelateerd nieuws