Actueel

Maak wandelend kennis met onze regio

  • Actueel
  • Via wandelnetwerken onze regio verkennen
Datum: 01 maart 2023

Wandelaars kunnen gebruik maken van lokale wandelnetwerken in de regio Arnhem-Nijmegen. De netwerken zijn een combinatie van lokale wandelrondjes en keuzepunten waarmee je je eigen route kunt uitstippelen.

Wie tevoren zijn wandeling wil plannen kan gebruik maken van de routeplanners op

Voor elk wat wils

Vanaf elk startpunt lopen lokale wandelrondjes, elk met een ander thema. Die zijn ter plekke met gekleurde pijlen aangegeven. Die rondjes hebben allerlei lengtes, van drie kilometer voor de kleine wandeltrek tot meer dan zeventig kilometer voor wandelaars die een meerdaagse tocht willen maken. Op veel plekken aan de routes zijn genummerde keuzepunten. Hier kun je simpel van de ene route op een andere overstappen. Of van het ene netwerk op het andere. Het totale netwerk beslaat liefst 350 kilometer; dus er valt meer dan genoeg te wandelen in onze regio. De bebording is uniform: een kunststof paal met daarop gekleurde pijlen van de wandelrondjes. Er bovenop is een kapje met de bewegwijzering naar het volgende wandelkeuzepunt. Van ieder lokaal netwerk is een gedrukte routekaart. Haal die bij de VVV’s of een van de startpunten van de routes.

Aansluiting op andere wandelnetwerken

De twee wandelnetwerken in Betuwe sluiten via het bestaande wandelnetwerk van Park Lingezegen naadloos op elkaar aan. Via het veerpontje tussen Doornenburg en Pannerden kan er bovendien makkelijk op het wandelnetwerk rond Zevenaar worden overgestapt. Dat netwerk is weer verbonden met het wandelnetwerk in de Achterhoek. Aan de noordzijde van de Betuwe leggen twee veerpontjes de verbinding met het wandelnetwerk van de Veluwe. In het Land van Maas en Waal, in de gemeente Druten, is het netwerk zodanig aangelegd dat er aansluiting is op het wandelnetwerk in Rivierenland.