Actueel

Tot €2.000 subsidie voor horecaondernemers in 4 gemeenten regio Arnhem-Nijmegen

  • Actueel
  • Tot €2.000 subsidie voor horecaondernemers in 4 gemeenten regio Arnhem-Nijmegen
Datum: 25 februari 2022

Horecaondernemers in 4 gemeenten van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen kunnen een beroep doen op een subsidievoucher van maximaal € 2.000. De Groene Metropoolregio en de gemeenten willen horecaondernemers zo financieel tegemoetkomen na een lange periode van coronamaatregelen. 

De subsidievoucher is bedoeld voor activiteiten die bijdragen aan het toekomstbestendig maken van een horecaonderneming. Denk aan het uitvoeren van achterstallig onderhoud, het aanpassen van het terras of de inhuur van juridisch advies of psychische hulp. Voorwaarde is dat deze activiteit nog moet plaatsvinden. Bij de aanvraag van de voucher moet de ondernemer dan ook een gespecificeerde offerte toevoegen. De financiële steun is niet bedoeld als inkomensondersteuning; hiervoor zijn er rijksregelingen.  

Extra ondersteuning 

In de afgelopen twee jaar zijn veel horecaondernemingen enorm geraakt door de coronamaatregelen. Daarom bieden de Groene Metropoolregio en 4 gemeenten deze extra ondersteuning. De volgende regiogemeenten doen aan de subsidieregeling mee: Arnhem, Nijmegen, Renkum en Zevenaar. Zij hebben zelf het totaalbedrag aan uit te keren vouchers bepaald, afhankelijk van bijvoorbeeld het aantal horecaondernemingen in de gemeente. Daarbij geldt in elke gemeente dat aanvragen worden behandeld op chronologische volgorde. Ook geldt in elke gemeente een maximaal voucherbedrag van € 2.000 per ondernemer. De ondernemer hoeft zelf geen bijdrage te leveren in de kosten van de activiteit.
In Nijmegen is de uitgifte van de vouchers al gestart en is de limiet van het aantal te vergeven vouchers bereikt.  

Regio steunt versterking centra 

Geïnteresseerde horecaondernemers kunnen de voucher aanvragen bij hun eigen gemeente. De gemeenten voeren de subsidieregeling uit. De Groene Metropoolregio is initiatiefnemer van de voucherregeling en heeft de regeling uitgewerkt. De regio ziet dat de centra van steden en dorpen veranderen, door veranderend consumentengedrag. Er is groeiende leegstand, ook door het wegvallen van horecabedrijven. De coronacrisis versterkte dit. Als regio ondersteunen we het mkb om de centra te versterken. Dat doen we door kennis te delen en financieringsmogelijkheden te zoeken. Dankzij de voucherregeling kunnen we nu bovendien ook op de korte termijn iets voor de horeca betekenen. 

Ondernemers met vragen over de voucherregeling kunnen die stellen aan de eigen gemeente.