• Actueel
  • The Times: 'Nijmegen in top duurzame vakantiebestemmingen'
Datum: 04 oktober 2021

Actueel

The Times: 'Nijmegen in top duurzame vakantiebestemmingen'

Nijmegen is door The Times uitgeroepen tot een van de meest duurzame vakantiebestemmingen. Volgens de krant zorgt Nijmegen goed voor zijn inwoners en weet het een gelukkiger en een gezondere levensstijl te promoten.

Plek 6

Nijmegen staat op plek 6 in de top 12 van duurzame vakantiebestemmingen. De lijst komt van The Times en is niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het zijn plekken die schoon, groen en vriendelijk zijn. Volgens de krant laat bijvoorbeeld het rivierpark rond de Spiegelwaal zien hoe vorm, plezier en vooruitstrevendheid goed gecombineerd wordt: ‘The urban river park on the Waal shows Nijmegen’s knack of marrying form, fun and forward-thinking function — this sociable pocket of nature doubles as a canny flood-defence system.’

Groene stad

The Times stipt nog drie redenen aan waarom Nijmegen een plek op hun lijst verdient. Zo was Nijmegen in 2018 ‘European Green Capital’ en kreeg het botanische restaurant De Nieuwe Winkel een groene Michelinster. Het restaurant werkt met ingrediënten ‘sensitively sourced’ uit het voedselbos in Groesbeek. Daarnaast is Guest House Vertoef goed bezig voor de hotelsector, met hun tot hostel omgebouwde kantoren die worden verwarmd door lucht-warmtepompen en heatpipes.