Actueel

Terugkijken: uitzending huisvesting van arbeidsmigranten

  • Actueel
  • Terugkijken: uitzending over de huisvesting van arbeidsmigranten
Datum: 14 december 2021

Goede huisvesting voor arbeidsmigranten is een maatschappelijke opgave en van groot economisch belang. Ook vanwege de krimpende arbeidsmarkt. Daarom is een goede huisvesting een belangrijke voorwaarde om hen hier te komen laten werken. In dit online congres praten deskundigen over aandachtspunten en oplossingsrichtingen.

Regionaal beleidsplan

De achttien gemeenten in de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen zijn zich goed bewust van het belang van goede huisvesting voor arbeidsmigranten. Daarom hebben ze samen besloten een regionaal beleidsplan huisvesting arbeidsmigranten op te stellen. Dit plan vormt het beleidskader van de gemeenten. Werkgevers, uitzendbureaus en huisvesters zijn nauw betrokken bij het opstellen van dit plan.

Online congres

Bekijk hieronder een online bijeenkomst over de huisvesting van arbeidsmigranten. Deze vond plaats op 9 december 2021. Gespreksleider Paul ‘t Lam spreekt met bevlogen deskundigen over aandachtspunten en oplossingsrichtingen. Dit online congres is een samenwerking tussen Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen en provincie Gelderland.