• Actueel
  • Speerpuntcoördinator Duurzaam Toerisme, Marleen Hegeman, stelt zich voor...
Datum: 11 januari 2022

Actueel

Speerpuntcoördinator Duurzaam Toerisme, Marleen Hegeman, stelt zich voor...

Vanaf januari werk ik voor de Ontspannen Regio als coördinator van het speerpunt Duurzaam Toerisme. Graag stel ik me even voor:
Ik ben Marleen Hegeman, 30 jaar en ook deels werkzaam voor de gemeente Arnhem als bestuursadviseur Toerisme en Recreatie. Een erg leuk plek waar ik na enkele andere opdrachten binnen de gemeente Arnhem begin 2019 terecht gekomen ben. Vanaf dat moment heb ik mij bezig gehouden met de regionale samenwerkingsverbanden, zowel op de Veluwe als in de Groene Metropoolregio. Samen met mijn collega’s hebben we de afgelopen periode hard gewerkt aan de regionale agenda zoals die er nu ligt, die voortborduurt op ons toeristisch toekomstperspectief.

Belangrijke activiteiten
Het voelt heel natuurlijk om nu de stap te zetten en als coördinator aan de slag te gaan. Ik ga mij de komende maanden bezig houden met het verder versterken van de regio als toekomstbestendige, duurzame toeristische bestemming. Belangrijke activiteiten voor dit jaar zijn het verbeteren van de samenwerking met onze uitvoeringspartners, een start maken met een regio-overstijgend routenetwerksysteem voor o.a. wandelroutes en de identificatie en ontwikkeling van de gezamenlijke toeristische belevingsgebieden. Om alvast een beeld te krijgen van wat belevingsgebieden zijn, kun je kijken bij onze buren, de Veluwe. Daar werken ze al een paar jaar met deze methodiek om het onderscheidende van een gebied naar voren te brengen.

Verder kennismaken
Genoeg te doen dus, ik heb er zin in! Ik kom jullie – collega’s, ondernemers, bewoners en andere partners – vast snel tegen. Ik vind het leuk om onder het genot van een (digitaal) kopje koffie verder kennis met jullie te maken. Schroom niet om me een berichtje te sturen!

Marleen Hegeman
Speerpuntcoördinator Duurzaam Toerisme

marleen.hegeman@arnhem.nl