Actueel

Regiocongres 50 tinten groen

  • Actueel
  • Regiocongres 50 tinten groen
Datum: 13 december 2023

Groen komen we tegen in veel opgaven: naast natuur- en landschap ook bij duurzaamheid, economie, circulariteit en mobiliteit. Onze regio staat voor de uitdaging om te groeien als het gaat om wonen, werken en mobiliteit én tegelijkertijd het groene karakter van onze regio te versterken. Tijdens dit regiocongres in De Vasim in Nijmegen geven we ruimte aan een aantal van deze tinten groen.

Duurzame regionale ontwikkeling

Voorzitter Hubert Bruls opent het congres, waarbij hij zijn State of the Region-speech houdt. 

Keynotespreker deze middag is Hans Mommaas. Hij is voorzitter van de Commissie voor de milieueffectrapportage en voorzitter van de Ecologische Autoriteit. Daarnaast is hij Fellow Academische Werkplaats Brede Welvaart aan de Tilburg Universiteit. Zijn keynote gaat over het belang van brede welvaart voor duurzame regionale ontwikkeling, als het gaat om landschap, verstedelijking en circulariteit. 

Na het plenaire deel en de wisselpauze, zijn er diverse workshops. Na de gezamenlijke afsluiting is er voldoende ruimte voor ontmoeting en netwerken.

Tot 2 februari 2024?!

Het regiocongres is een jaarlijks evenement dat laat zien wat de kracht en energie van de samenwerking van onze 18 gemeenten is.
We kijken ernaar uit om iedereen op 2 februari (weer) te ontmoeten en te inspireren. 

Het volledige programma en aanmelden voor het regiocongres 50 tinten groen.


Gerelateerd nieuws