Actueel

Regio roept samen met EU regio’s op tot meer duurzame mobiliteit

  • Actueel
  • Regio roept samen met EU regio’s op tot meer duurzame mobiliteit
Datum: 08 december 2020

De Europese Polis conferentie 2020 over duurzame mobiliteit is afgerond met een topontmoeting tussen bestuurders verantwoordelijk voor mobiliteit en vertegenwoordigers van de Europese Unie. 16 regio’s en steden zetten hun handtekening onder de Urban Green-Deal-Makers Pledge. Daarin beloven ze zich volledig in te zetten om rond 2030 een emissiereductie van 55% te bereiken door de verschuiving naar duurzame stedelijke mobiliteit te versnellen. 

Op Polis 2020 presenteerden de Regio Arnhem-Nijmegen en provincie Gelderland zich met nieuwe mobiliteitsdiensten, duurzame mobiliteitsoplossingen met snelfietsroutes en het stimuleren van duurzaam mobiliteitsgedrag. Harriët Tiemens, wethouder mobiliteit gemeente Nijmegen en voorzitter mobiliteit van de Regio Arnhem-Nijmegen: "Als Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen zijn we er trots op dat we met Polis de Urban Green-Deal-Makers Pledge lanceren. We geven expliciet aan wat onze lokale bijdrage is aan duurzame mobiliteit in de EU Green Deal. Alleen samen met de lidstaten en de Europese Commissie bereiken we duurzame mobiliteit voor iedereen."

Diederik Samsom, kabinetschef van Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, nam deel aan de Summit: "De Europese Green Deal kan niet slagen zonder het klimaatleiderschap van onze steden. Dat maakt de POLIS Pledge van verschillende steden, van meer fietsers tot schone stadsbussen, zo ontzettend belangrijk. Europa zal die ambitie ondersteunen met een Europese routekaart voor duurzame mobiliteitsplannen van steden en meer Europese financieringsmogelijkheden ontketenen. Zo wordt lokale klimaatactie Europese klimaatactie. ”

Vier dagen inspiratie met Meet the Dutch

De Regio Arnhem-Nijmegen presenteerde tijdens Polis 2020 het programma ‘Meet the Dutch’. Hierin werden vier actuele thema's behandeld: Mobility Hubs, Smart charging the city, Changing mobility behaviour en Creating a zero emission corridor. Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de regio konden deelnemers inspiratie opdoen over slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen en het stimuleren van duurzaam mobiliteitsgedrag.

Kijk de video’s hier terug: https://www.slimschoononderweg.nl/vier-dagen-inspiratie-met-meet-the-dutch-op-polis-2020/