• Actueel
  • Procesmanager RES Ine van den Hurk stelt zich voor...
Datum: 18 april 2023

Actueel

Procesmanager RES Ine van den Hurk stelt zich voor...

Sinds februari ben ik aan de slag als procesmanager RES van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen.

Een uitdagende opgave; het is mijn taak om samen met het RES-team de omschakeling naar een duurzaam energiesysteem te coördineren en te ondersteunen.   

Vanuit P2 Regisseurs van een betere toekomst heb ik ervaring opgedaan in verschillende  gebiedsopgaven bij provincie en gemeenten en de laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in de warmte en energietransitie. Ik heb gewerkt aan de transitievisie warmte in de gemeente Tilburg en aan de ontwikkeling van een energieHub in de regio Hart van Brabant.

Het komend jaar werken we toe naar de RES 2.0.  We zullen daarbij kijken naar het de uitvoering van het Bod uit de RES 1.0, de verdeling van warmtebronnen en wat is nodig om netcongestie te voorkomen in de toekomst.  Het zijn uitdagende vraagstukken die we moeten oplossen om de energietransitie te laten slagen.

De energietransitie heeft niet alleen een ruimtelijke, maar ook een sociale impact. Het is belangrijk dat we samenwerken om onze ambities om te zetten in een daadwerkelijke transitie naar duurzame energie voor iedereen. Samen met het team binnen de Groene Metropoolregio zal ik me inzetten om dit doel te bereiken.