• Actueel
  • Nieuwe bestuurlijke trekker RES
Datum: 10 juli 2024

Actueel

Maarten van den Bos nieuwe bestuurlijk trekker RES Groene Metropoolregio

Maarten van den Bos, wethouder in Lingewaard, is de nieuwe bestuurlijk trekker van de Regionale Energiestrategie (RES) binnen de Groene Metropoolregio Arnhem – Nijmegen. Hij heeft het stokje overgenomen van Dimitri Horsthuis-Tangelder, voormalig wethouder in Overbetuwe.

Sinds 2022 is Maarten betrokken in het Bestuurlijk Platform Circulaire Regio binnen de Groene Metropoolregio en was hij nauw betrokken bij het warmtespoor en het energieloket voor ondernemers. “Ik durf wel te stellen dat ik in een ‘gespreid bedje’ terecht kom als bestuurlijk trekker voor de RES in onze regio. De basis is op orde; veel projecten zijn al afgerond of goed op weg. We zitten op koers om het bod te halen. Als regio zetten we écht samen de schouders eronder en er is veel eensgezindheid. Die stevige basis voor samenwerking, hebben we aan mijn voorganger Dimitri te danken. Hij heeft veel betekent voor de regio en de RES.”

Die samenwerking blijft in de nabije toekomst heel belangrijk, benadrukt Maarten. “We krijgen én hebben al te maken met ‘tegenwind’ vanuit onder meer de landelijke en regionale politiek. En we staan voor flinke technische uitdagingen, denk maar aan netcongestie. Alle gemeenten werken hard aan de projecten en ambities. We voelen een gezamenlijke verantwoordelijkheid en steunen elkaar. Als bestuurlijk trekker wil ik de gemeenten helpen en ervoor zorgen dat we samen blijven zoeken naar oplossingen voor zowel de korte als lange termijn.”