Actueel

Nieuw aanvullend ov: haltetaxiRRReis

  • Actueel
  • Nieuw aanvullend ov: haltetaxiRRReis
Datum: 29 maart 2022

Op 3 april 2022 introduceert de provincie Gelderland haltetaxiRRReis. Deze flexibele vervoerservice op bestelling rijdt zonder vaste route van halte naar halte in de regio Arnhem-Nijmegen. Als regio hebben we de provincie geadviseerd over deze vorm van aanvullend openbaar vervoer.

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen streeft naar een hoogwaardig en efficiƫnt (openbaar) vervoerssysteem. Een systeem waarmee iedereen zich zo zelfstandig mogelijk en tegen een redelijk tarief kan verplaatsen. Dus ook onze inwoners in buitenwijken en dorpen. Zo'n goed werkend vervoerssysteem is bovendien onmisbaar als we onze regio goed bereikbaar willen houden. Vanaf 3 april gaat haltetaxiRRReis hier een rol in spelen, onder andere op plaatsen waar geen regulier ov rijdt.

Geen vaste route

HaltetaxiRRReis is een deeltaxi zonder vaste route die mensen binnen een straal van 2 tot 15 kilometer vervoert. Instappen en uitstappen kan bij een gewone bushalte, of bij speciale haltetaxi-haltes die op plekken staan waar geen lijnbus rijdt. HaltetaxiRRReis rijdt niet volgens een dienstregeling, maar kan vooraf op vertrek- en aankomsttijd worden gereserveerd. De haltetaxi sluit zo veel mogelijk aan op de vertrektijden en aankomsttijden van een aansluitende bus of trein. HaltetaxiRRReis heeft bovendien speciale voertuigen voor rolstoelgebruikers. Het doelgroepenvervoer zoals dagbesteding, zorg- en leerlingenvervoer valt niet onder haltetaxiRRReis, dit blijft bij de regiovervoersystemen ondergebracht.

Kijk voor meer informatie op www.RRReis.nl/haltetaxi. De deeltaxi kan via deze website besteld worden.