Actueel

Ministerie heeft aanvraag ontheffing gascontract toegekend

  • Actueel
  • Ministerie heeft aanvraag ontheffing gascontract toegekend
Datum: 07 september 2022

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de aanvraag voor de ontheffing van het 5e sanctiepakket voor het gascontract dat de Groene Metropoolregio tot 1 januari heeft met SEFE Energy (voorheen Gazprom M&T) toegekend. 

Het Ministerie onderkent de inspanningen die er zijn gedaan om een andere leverancier te vinden en concludeert dat het niet mogelijk is om tegen redelijke voorwaarden een leverancier te vinden die per 10 oktober 2022 gas zou kunnen leveren.  

Dit betekent dat de Groene Metropoolregio tot 1 januari 2023 gebruik blijft maken van het lopende contract met SEFE Energy en op 1 januari 2023 (zoals gepland) de overstap maakt naar Eneco Zakelijk BV.  

Wethouder Joa Maouche van Renkum is namens de regio tevreden met deze uitkomst: “We zijn blij dat we dit als regio voor elkaar gekregen hebben. Nu alle gemeenten een ontheffing krijgen komen er geen extra kosten bij. We hebben hier de afgelopen maanden veel tijd aan besteed en gaan nu weer verder met de uitdagingen waar gemeenten voor gesteld worden zoals de energiearmoede, het realiseren van duurzame energie en het verduurzamen van ons vastgoed.”