Actueel

Meedoen is de Kunst

Datum: 10 maart 2023

Zo’n 45% van de Gelderlanders is actief als amateurkunstenaar! De meeste amateurkunstenaars in groepsverband doen dat uit sociale overwegingen (80%). Daarmee draagt amateurkunst stevig bij aan de sociale cohesie in Gelderland. Maar zoals je weet staat de sector onder druk. Het ontbreekt aan een gestructureerde aanpak om de belangstelling voor amateurkunst te voeden, de verbinding met de professionele kunsten goed te leggen en de potenties van actieve amateurkunst in het sociale domein en de zorgsector goed te benutten.

Hét amateurkunst jaarevent 2023

Cultuur Oost heeft daarom het initiatief genomen om samen met Erfgoed Gelderland, LKCA, Musidesk Rijnbrink, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank, Spectrum, voordekunst, VSBfonds en regionale partners waaronder de Groene Metropool Regio de sector te versterken. Dat doen we met het programma Meedoen is de Kunst dat aftrapt met events op vier plaatsen in Gelderland: Hét amateurkunst jaarevent 2023.

Meedoen is de Kunst is speciaal voor amateurgroepen, verenigingen, stichtingen, erfgoedinstellingen, professionele makers en culturele ondernemers die met amateurs en/of vrijwilligers werken en die zich willen ontwikkelen op het gebied van samenwerken, ondernemerschap of organisatiekracht. Tijdens hét amateurkunst jaarevent bieden we volop inspiratie, informatie en hulp die nodig is om die ontwikkeling in gang te zetten. Dit doen we met good practices, mini-workshops, speeddates met fondsen en coaches en meer.

Innovatiebudget Meedoen is de Kunst

Het VSB-fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en crowdfundings-platform voordekunst reserveren een budget voor innovatieve projecten die over meedoen én samenwerken gaan. Voor de ontwikkeling van deze projecten is intensieve begeleiding beschikbaar. Tijdens hét amateurkunst jaarevent leggen we uit hoe verenigingen en stichtingen uit het veld hier aanspraak op kunnen maken.

Van harte welkom

Je bent als cultuurambtenaar of bestuurder van harte welkom op maandag 3 april 2023 om 10.00-13.00 uur in Theaterkerk, Bemmel.

Klik hier voor meer informatie en het programma.


Gerelateerd nieuws