Actueel

Marloes Gerritsen: "Ik breng transitie in verbinding met de mens"

  • Actueel
  • Marloes Gerritsen: "Ik breng transitie in verbinding met de mens"
Datum: 03 mei 2024

Als ketenregisseur en procesbegeleider ontwikkel en begeleid ik nu zo’n 12 jaar circulaire en duurzame transitieprocessen in triple helix samenwerkingsverbanden met overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Ik heb in verschillende ketenprogramma’s, Communities of Practices en innovatieprogramma’s voor een groot aantal opdrachtgevers zoals het Ministerie van I&W, Rijkswaterstaat, Het Versnellingshuis CE, Provincie Utrecht en MVO Nederland gewerkt aan de duurzaamheidstransitie van Nederland.

Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop in deze regio wordt samengewerkt in diverse opgaves. De regio toont lef! Vanaf heden mag ik voor 12 uur per week mijn steentje daaraan bijdragen als speerpunt coördinator Grondstoffen en Ketens in de Circulaire Regio. Binnen dit speerpunt ligt de focus op diverse onderwerpen en grondstofketens, denk aan circulair inkopen, circulaire textielketen, circulaire luiers en hoogwaardig hergebruik van zonnepanelen.

Daar waar de wens en noodzaak gevoeld wordt om samen op te trekken, zet ik me in om kennis, kunde en initiatieven aan elkaar te verbinden. Zo versnellen we richting een circulaire economie. Dat hoeft niet op alle thema’s met iedereen tegelijk. Ik start bij mensen en organisaties die in beweging willen komen op een specifiek thema. Vanuit daar zet ik me in om de beweging te vergroten. Zo ontstaat duurzame verandering.


Wat je me vast wel eens hoort zeggen:

  • Laten we even hardop brainstormen; wat als alles kan?
  • Tom Poes verzin een list; wat/hoe kan het wel?
  • Wie kent er nog iemand die….?
  • Wat zit er in de onderstroom dat nog naar boven mag komen?

Ik ben opgegroeid in Den Bosch en Den Dungen en inmiddels woon ik met mijn vriend en twee kinderen in Culemborg. Naast mijn werkzaamheden voor de Groene Metropoolregio werk ik als trainer bij de opleiding voor MVO Managers van de Nyenrode Business Universiteit en als procesbegeleider bij Ruimtehouders. Daarnaast ben ik dagvoorzitter op congressen en evenementen met een focus op circulariteit en duurzaamheid.