• Actueel
  • Jesse van Hulst nieuwe mobiliteitsadviseur bij Verbonden regio
Datum: 13 februari 2024

Actueel

Jesse van Hulst nieuwe mobiliteitsadviseur bij Verbonden regio

Jesse van Hulst is sinds eind januari aan boord bij de Groene Metropoolregio. Als mobiliteitsadviseur zal hij vooral de speerpuntcoördinatoren van Verbonden regio ondersteunen. Jesse: “Zij bepalen in hoofdlijnen de strategie, dan ben ik inhoudelijk hun linker- of rechterhand.” Dit doet hij voor 24 uur in de week, maar daarnaast zit Jesse zeker niet stil. “Ik doe aan (semi)-professionele ‘ketenmobiliteit’, in de volksmond ook wel triathlon genoemd. Daarvoor train ik 20-25 uur per week; het liefst rennend door de Ooijpolder of over de Veluwe of fietsend over de dijken en doorfietsroutes in de regio. Goede infrastructuur is dus voornamelijk uit eigenbelang”, vertelt Jesse met een knipoog.

“Mijn maatschappelijke carrière begon ik ook op de fiets; ik werkte als fietskoerier in Nijmegen. Daar bracht ik medische goederen, gemeentelijke stukken, pakketten en alles wat je nog meer kunt bedenken rond in de regio. Ik schat dat ik zo’n 20.000 duurzame kilometers heb gemaakt.”

Vanuit deze baan groeide Jesse door als business developer in last mile hubs, naar mobiliteitsadviesbureaus en gemeenten en wordt hij nu gedetacheerd via Xstate bij de Groene Metropoolregio.

Jesse Van Hulst

Gerelateerd nieuws