• Actueel
  • Harriët Tiemens nieuwe directeur Groene Metropoolregio
Datum: 22 juni 2021

Actueel

Harriët Tiemens nieuwe directeur Groene Metropoolregio

Per 1 september aanstaande start Harriët Tiemens als directeur van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. Zij geeft vanaf die datum leiding aan het regiobureau, dat bestaat uit ongeveer 20 medewerkers. Tiemens volgt hiermee Anne Joustra op, die sinds 15 december 2020 de leiding had over de organisatie.

Nauw betrokken

Harriët Tiemens is al jaren verbonden aan de Groene Metropoolregio. Zo ook als bestuurlijk opdrachtgever voor de opgave Verbonden regio. Nu werkt Tiemens nog als wethouder van Nijmegen (GroenLinks) en heeft ze duurzaamheid (klimaat en energie), wonen, mobiliteit, parkeren, groen en water in haar portefeuille. Lucien van Riswijk (burgemeester Zevenaar en bestuurder Groene Metropoolregio): "Met Harriët Tiemens hebben wij iemand gevonden die de regio tot in de haarvaten kent. Haar ervaring als wethouder in Rheden en Nijmegen zorgt ervoor dat ze goed weet wat er onder en boven de rivieren speelt, in kleine en grote gemeenten."

Meer regionale samenwerking

Tiemens kijkt alvast uit naar haar nieuwe functie: "Afgelopen jaren is er veel goed werk verricht, met als resultaat een vernieuwde samenwerking in onze Groene Metropoolregio. De komende jaren moeten we deze regio nationaal en internationaal verder op de kaart zetten en dan vooral op de terreinen waar we sterk zijn. Ik ben overtuigd van de noodzaak van regionale samenwerking, besteed hier al jaren een aanzienlijk deel van mijn tijd aan en wil me hier graag volledig aan wijden." Vanaf 1 september vervult Tiemens naast directeur ook de functie van secretaris voor het algemeen en dagelijks bestuur van de Groene Metropoolregio. Het algemeen bestuur bestaat uit de bestuurders van de 18 gemeenten.

Harriët Tiemens

Foto: Bart van Dieken