Actueel

FietsChallenge A12 - editie 2022 - gestart

  • Actueel
  • FietsChallenge A12 - editie 2022 - gestart
Datum: 12 april 2022

Na het succes van vorig jaar organiseert ons project A12 Slim Reizen opnieuw de FietsChallenge A12. Deze fietsactie is speciaal voor werknemers en andere forenzen die in De Liemers of het centrum en oosten van Arnhem werken. Individuele reizigers en bedrijven kunnen tussen 18 april en 30 september deelnemen aan deze actie. De fietsactie is een van de vele manieren waarop ons programma Slim & Schoon Onderweg werkt aan een bereikbare A12 (traject Arnhem-Duitse grens).

"Vorig jaar fietsten de deelnemers aan de FietsChallenge A12 samen in totaal bijna 55.000 kilometer", vertelt Sandra Faessen, projectmanager A12 Slim Reizen. "Ze droegen daarmee bij aan de vermindering van de drukte op de A12, bespaarden 9.954 kg CO2, vergrootten hun persoonlijke gezondheid en de gefietste kilometers leverden een mooi geldbedrag op voor goede doelen in de regio. Vanwege dit succes krijgt de FietsChallenge A12 een vervolg. Op dit moment is het door de hoge benzineprijzen extra interessant om mee te doen. Ruil de bezinepomp dus in voor de fietspomp en doe met mee de fietsactie!" 

Hoe werkt het?

Meedoen aan de actie is eenvoudig, en gratis voor individuele deelnemers. Deelnrmers melden zich aan op  www.FietsChallengeA12.nl en downloaden de FietsChallenge A12-app. Hoe meer kilometers iemand fietst, hoe meer punten hij scoort. De app houdt bij welke afstand de fietser aflegt. Fietsen tijdens de spits levert dubbele punten op. De punten die deelnemers bij elkaar fietsen, worden omgezet in een donatie aan goede doelen in De Liemers en Arnhem. Deelnemers kunnen zelf kiezen aan welk doel ze doneren. Deelnemers kunnen ook persoonlijke challenges aangaan. Bedrijven kunnen zich ook aanmelden via de site en zo met hun werknemers tegen andere bedrijven strijden.

A12 Slim Reizen

De FietsChallenge A12 wordt georganiseerd door het project A12 Slim Reizen van ons programma Slim & Schoon Onderweg. In dit programma werken 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen samen aan een beter bereikbare en schonere regio. Met diverse oplossingen helpen we inwoners en werkgevers om duurzamer, slimmer, sneller en gezonder te reizen. We werken hiervoor nauw samen met provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het bedrijfsleven (VNO-NCW, werkgevers) en vervoerders. Ook in het project A12 Slim Reizen werken we aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen we door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Zo ontwikkelden we in 2021 de druktevoorspeller, een interactieve kaart die de verwachte drukte op de A12 laat zien.

Fotograaf: Studio38c