Actueel

Extra fietstellingen in de regio deze week gestart

  • Actueel
  • Extra fietstellingen in de regio deze week gestart
Datum: 14 mei 2024

De gemeenten in onze regio hebben samen met de provincie Gelderland afgesproken dat er dit jaar extra fietstellingen gehouden worden. Naast de gebruikelijke jaarlijkse tellingen, worden zowel in het voorjaar als het najaar op 184 locaties extra tellingen verricht, verspreid over onze regio. De eerste fietstelronde is gestart op 13 mei en duurt tot en met 16 juni 2024. De reden voor de extra tellingen is om meer inzicht te krijgen in het fietsgebruik en het versterken van het multimodale verkeersmodel.

De selectie voor de fietstellocaties is gebaseerd op het adviesrapport ‘Fietstellen telt!’ (2023). In januari van dit jaar heeft de GMR samen met de provincie Gelderland een extra analyse uitgevoerd op deze lijst. We hebben gekeken naar de relevantie en netwerkfunctie van elke locatie. De fietstellingen worden uitgevoerd door Telwerk.

Tussen 13 mei en 16 juni zullen de eerste 101 fietstellingen worden verricht in de volgende gemeenten: Berg en Dal, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden.

In het najaar vinden de resterende 83 fietstellingen plaats in de gemeenten Arnhem, Beuningen, Lingewaard, Westervoort, Wijchen, Zevenaar. Wanneer deze tellingen precies plaats gaan vinden is nog niet bekend.

Wil je weten wat de exacte tellocaties zijn? Hier vind je een kaart met de 184 tellocaties.


Gerelateerd nieuws