Actueel

Ontdek de Groene Metropoolregio als Hotspot Energy

  • Actueel
  • Energie innovaties in Lifeport
Datum: 31 maart 2023

Op initiatief van de gemeente Arnhem hebben netwerkorganisatie Kiemt en versneller van de energietransitie Connectr samen met The Economic Board een overzicht gemaakt van alle innovaties op energiegebied in en om de regio Arnhem Nijmegen. Het overzicht is online beschikbaar via de site Lifeport – Energy innovations.

Web-overzicht

Het web-overzicht heeft als naam 'Energy innovations in Lifeport' en wordt gevoed met een actuele database van energie-innovaties uit de regio Arnhem Nijmegen. Het geeft invulling aan de economische plannen van 18 gemeenten en samenwerkende partners uit de regio. Ambitie is dat het regionale energiecluster in 2025 stevig gegroeid is en binnen Europa bekend staat als 'Hotspot Energy'. Het web-overzicht laat zien welke innovatieve energie-oplossingen nu al vanuit de regio beschikbaar zijn.

Aanbod en vraag koppelen

Het overzicht is bedoeld om aanbieders te koppelen aan de vraag, vooral in de zakelijke markt. Met dit overzicht kunnen bijvoorbeeld bouwers en woningcorporaties, maar ook vervoerders en overheden snel zien welke energie-innovaties er in de regio zijn en daarmee hun voordeel doen. 

Bekijk het hele artikel op Energy Lifeport


Gerelateerd nieuws