Actueel

Duurzaam reizen naar de campus stimuleren

  • Actueel
  • Duurzaam reizen naar de campus stimuleren
Datum: 12 oktober 2022

Dagelijks reizen zo’n honderdduizend medewerkers en studenten naar de campussen in Nijmegen, Arnhem en Velp. Het is belangrijk dat we de campus bereikbaar houden. Het liefst op een duurzame én comfortabele manier. Daarom startte op 10 oktober 2022 de nieuwe mobiliteitscampagne 'Hoe reis jij naar de campus?', een campagne van diverse samenwerkingspartners in ons programma Slim & Schoon Onderweg.

Meer reiscomfort en minder drukke spitsen

Reizen naar de campus kan nog slimmer, schoner en duurzamer, als nog meer mensen vaker een bewuste keuze maken. Doel van de campagne is daarom mensen inspireren en aanzetten eens een andere manier van reizen te ontdekken, die duurzamer is en waar je zelf ook blij van wordt. Als meer mensen op een slimme manier reizen, zorgt dit minder drukke spitsen en meer reiscomfort.

Ervaringsverhalen en reisopties

In deze campagne vertellen campusreizigers in Arnhem en Nijmegen over hun reis. Zij delen hun ervaring en vertellen wat de meerwaarde hiervan is voor hen. Op de website naardecampus.nl vind je reisopties met daarbij tips, handige weetjes, apps, acties en initiatieven die je helpen slimme keuzes te maken.

Samenwerkingspartners in de regio

Samenwerkingspartners binnen deze mobiliteitscampagne zijn o.a. de gemeenten Nijmegen en Arnhem, Radboudumc, Radboud Universiteit en onderwijsinstellingen Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN University of Applied Sciences), Rijn IJssel, ROC Nijmegen, Van Hall Larenstein, Yuverta en een mobiliteitsmakelaar. Zij werken al samen in ons programma Slim en Schoon Onderweg.

Over Slim & Schoon Onderweg

Het programma Slim & Schoon Onderweg werkt aan een beter bereikbare en schonere regio. In het programma werken diverse organisaties samen, zoals Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven (VNO-NCW, werkgevers) en vervoerders. Met diverse oplossingen helpen we inwoners en organisaties om duurzamer, slimmer, sneller en gezonder te reizen. Van advies aan bedrijven om hun logistiek te verduurzamen tot het stimuleren van deelmobiliteit.


Gerelateerd nieuws