• Actueel
  • Doe mee met de fossielvrije week: 31-10 t/m 4-11
Datum: 10 oktober 2022

Actueel

Doe mee met de fossielvrije week: 31-10 t/m 4-11

Fossielvrij(er) woon-werkverkeer is steeds belangrijker. Vanwege het milieu, de hoge kosten voor brandstof en energie of omdat klanten vragen om een mvo-plan. Dit raakt ook werkgevers in de regio Arnhem-Nijmegen. Wil je weten welke duurzamere mobiliteitsopties er zijn voor jouw organisatie? Doe dan mee met de Fossielvrije Week van Zo Werkt Het en Slim & Schoon Onderweg. Meld je aan en ontvang gratis gerichte tips en een inspiratiegids om fossielvrij(er) te reizen.

Wat houdt de Fossielvrije Week in?

Tijdens de Fossielvrije Week van 31 oktober tot en met 4 november reizen zoveel mogelijk organisaties in Nederland fossielvrij(er). Daarmee streven ze samen naar minder CO2-uitstoot. Maar ook naar een gezondere leefomgeving, vitale medewerkers en een beter bereikbaar bedrijf. Dat kan op vele manieren: een extra dag thuiswerken, vaker fietsen, wandelend naar kantoor of een week de benzineauto inruilen voor het ov of elektrisch rijden. Alle beetjes samen maken een groot verschil.

Zo doe je mee

Meld jouw organisatie volledig kosteloos aan op zowerkthet.nl en zet direct de eerste stappen. Laat je inspireren door landelijke en regionale fossielvrije initiatieven. Als deelnemende organisatie krijg je een praktische inspiratiegids vol tips en met dé tien fossielvrije(re) maatregelen die je als werkgever kunt nemen. Daarnaast krijg je toegang tot de Fossielvrije Webinar op 31 oktober en een set gepersonaliseerde communicatietools om deze campagne onder de aandacht te brengen bij je medewerkers.

Over Slim & Schoon Onderweg en Zo Werkt Het

In Slim & Schoon Onderweg werken de 18 gemeenten van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen samen met onder andere provincie Gelderland, het ministerie van I&W en werkgevers in de regio Arnhem-Nijmegen. Met diverse oplossingen helpen we inwoners en werkgevers om duurzamer, slimmer, sneller en gezonder te reizen. Een van onze campagnes is Zo Werkt Het, waaraan ook 11 andere mobiliteitsregio’s meedoen. Met Zo Werkt Het zochten we eerder al naar de Beste (Thuis)werkgever van het Jaar 2020, en ondersteunden we werkgevers die hybride werken structureel wilden invoeren in hun organisatie.

Adviesgesprek op maat

Wil je na deze ‘fossielvrije week’ in je eigen organisatie (verdere) stappen zetten in het fossielvrij(er) reizen onder jullie werknemers? Maak een afspraak voor een adviesgesprek op maat met mobiliteitsmakelaar Marc Kemink via mobiliteitsmakelaar@slimschoononderweg.nl of via de helpdesk 085-3031193.