• Actueel
  • Blog bestuurlijk opgaveteam ontspannen regio 25 mei
Datum: 25 mei 2022

Actueel

Blog bestuurlijk opgaveteam ontspannen regio 25 mei

Vorige week woensdag heeft het Bestuurlijke opgaveteam Ontspannen regio voor het eerst fysiek vergaderd in kasteel Wijchen. Voor de laatste keer in deze samenstelling. Want nu alle gemeenten (bijna) een nieuw college hebben, worden er ook weer nieuwe bestuurlijke opgaveteams gevormd.

Tijdens het overleg blikten de bestuurders terug op de behaalde resultaten tot nu toe: er liggen concrete plannen voor het wandelroutenetwerk in de regio en voor een meer toekomstbestendige cultuursector. Voor beide plannen hebben we een aanvraag voor cofinanciering ingediend bij de provincie en zodra die beslist, kunnen we aan de slag. Het onderzoek naar verhaallijnen, de analyse bruisende binnensteden, krachtige kernen en het Groen-blauwe raamwerk, lopen zoals gepland. In september zijn de resultaten daarvan klaar. Ook de financiƫn lopen volgens planning, al zijn er wel een paar kleine verschuivingen. Daar is het bestuurlijk opgaveteam mee akkoord gegaan. Ook heeft het bestuurlijk opgaveteam ermee ingestemd dat we ons inschrijven voor het Europese project Smart green regions.

Al met al een mooie oogst waar het nieuwe opgaveteam mee verder gaat. Nadat Agnes Schaap iedereen had bedankt voor zijn of haar inzet, genoten de bestuurders nog van een korte rondleiding door het prachtige, gerestaureerde kasteel.

Kasteel Wijchen (1)