Actueel

Beter voorbereid reizen tussen de Duitse grens en Arnhem met A12 Drukte Alert

  • Actueel
  • Beter voorbereid reizen tussen de Duitse grens en Arnhem met A12 Drukte Alert
Datum: 06 september 2022

De A12 tussen Arnhem en de Duitse grens is erg druk en er staan regelmatig files. Om reizigers beter voorbereid op weg te laten gaan, introduceert ons project A12 Slim Reizen de A12 Drukte Alert. Mensen die zich hiervoor aanmelden, ontvangen een gratis sms-bericht als er de volgende dag meer drukte dan normaal wordt verwacht. Of als er werkzaamheden zijn. Met deze informatie kunnen automobilisten hun reis aanpassen door bijvoorbeeld thuis te werken, hun vertrektijd aan te passen of een ander vervoermiddel te kiezen. Meer lezen en gratis aanmelden kan via www.a12slimreizen.nl.

De Drukte Alert is een nieuwe mijlpaal van het project A12 Slim Reizen van ons programma Slim & Schoon Onderweg. De alert is een van de middelen waarmee wij weggebruikers stimuleren om over hun reis na te denken en ze helpen om op een andere manier hun bestemming te bereiken. De alert is gekoppeld aan een interactieve kaart waarop je de drukteverwachting voor vandaag en morgen kunt zien. Projectmanager Sandra Faessen legt uit: “Naast de verwachte drukte op de A12 heeft deze interactieve kaart handige hulpmiddelen voor reizigers. Zo vind je er carpoolplaatsen, Park + Ride-locaties, OV-stations, e-hubs, snelfietsroutes en OV-fietslocaties. Je kunt zelfs zien hoeveel OV-fietsen op een plek beschikbaar zijn. Op die manier kun je bekijken wat voor jou de slimste route is en wat de drukke en minder drukke tijden zijn op dit traject. Of hoe je anders kunt reizen over de A12.”

A12 Slim Reizen

Anders reizen op het traject is nodig. “Automobilisten staan regelmatig stil op de A12 en dan met name bij Zevenaar. Deze locatie staat in de top tien van drukste fileplekken van Nederland. Dat is vervelend voor mensen die naar hun werk moeten, of studenten op weg naar school”, aldus Sandra. “Maar ook bedrijven en organisaties lopen vertraging op en zijn lastiger bereikbaar voor klanten en leveranciers.” Daarom werken in ons project A12 Slim Reizen het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit De Liemers en Arnhem samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens.

Slim & Schoon Onderweg

Het project A12 Slim Reizen is een van de vele projecten van Slim & Schoon Onderweg. In dit programma werkt de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen nauw samen met provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het bedrijfsleven (VNO-NCW, werkgevers) en vervoerders. Met diverse oplossingen helpen we inwoners en werkgevers om duurzamer, slimmer, sneller en gezonder te reizen.