Projecten

Tempotafel Conceptueel & Circulair Bouwen

  • Projecten
  • Tempotafel Conceptueel & Circulair Bouwen

De thema’s circulair en conceptueel zijn samengevoegd aan één tempotafel. Conceptueel en circulair bouwen liggen immers in elkaars verlengde en dragen bij aan versnelling van de woningbouw. Daarnaast leveren ze een bijdrage aan de betaalbaarheid en duurzaamheid van woningen.

Conceptueel bouwen

Conceptueel (en versneld) bouwen vraagt om een andere benadering van woningbouwontwikkeling. Onze inzet is het realiseren van een continue bouwstroom van industrieel vervaardigde woningen. Door samen te werken met de tempotafel Versnelling en continuïteit bekijken we op welke locaties in de regio en voor welk deel van het woningbouwprogramma conceptueel bouwen een oplossing kan bieden. Tijdelijke woningen (flexwoningen) zijn voorbeelden van conceptueel bouwen.

Wil je meer weten over tijdelijke woningen? De collega’s bij de gemeenten Arnhem en Nijmegen en de provincie delen graag hun ervaringen. Gemeente Arnhem: Samantha Volgers, gemeente Nijmegen, Henk van Ramshorst, provincie Gelderland, Wim van Veelen.

Circulair bouwen

Om circulair bouwen te stimuleren, hebben we een circulaire impactladder gemaakt. Deze helpt bij het realiseren van de Woondealafspraken op een duurzame manier. Hiermee kunnen partijen concreet bepalen hoe circulair woningbouwplannen zijn. Ook geeft de ladder praktische handvatten voor de implementatie in elke fase van het bouwproces. De ladder sluit aan én loopt vooruit op de landelijke normeringen van circulair bouwen.

In maart 2022 is de circulaire impactladder klaar. Mocht je circulaire woonambities hebben of ben je voornemens een circulair woningbouwproject op te starten, meld je dan aan via groene-groeiregio@groenemetropoolregio.nl

Regisseurs Conceptueel & Circulair Bouwen stellen zich voor

Martijn Blankestijn en Robert Mullink zijn de regisseurs Conceptueel & Circulair Bouwen. Zij zorgen voor de samenwerking tussen woningbouwpartijen en het aanzetten van deze partijen tot conceptueel en circulair bouwen. Martijn en Robert leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de Woondeal-afspraken. Wie zijn ze en wat drijft hen?

Deelnemen

Meer weten over deze tempotafel of wil je deelnemen? Stuur een bericht naar groene-groeiregio@groenemetropoolregio.nl.

Nieuwsbrieven

CCB Magazine


Gerelateerd nieuws